Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fashion

Bijuterii pietre semipretioase

voslobeni

Pietrele pretioase si semipretioase au fost de-a lungul vremii unul din cele mai atractive obiecte, de aceea ele au si ajuns sa fie purtate ca si podoabe, accesorii dar si ca obiecte de investitii. Cele mai uzuale si totodata cele mai vechi utilizari ale pietrelor pretioase au fost bijuteriile. Prima clasificare a pietrelor pretioase si semipretioase a fost facuta in antichitate in Grecia, iar de acolo ulterior s-a raspandit pe intreg mapamondul. Elementele ce le faceau ca sa se distinga intre ele erau raritatea si duritatea, insa in zilele noastre pe langa aceste proprietati sunt luate in considerare si alte caracteristici: Mediul de formare, sistemul de cristalizare, compozitia chimica, intensitatea culorii, dispersia luminii, clivajul, luciul, etc.C:\Users\LEHELD~1\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip image001

Dincolo de frumusetea deosebita, bijuteriile ce sunt realizate din pietre semipretioase si pretioase, emana energii speciale iar oamenii sunt atrasi de ele. Bijuteriile nu doar infrumuseteaza sau dezvaluie statului nostru social, ci ne definesc si ne dau o stare de bine. Chiar daca este scumpa, sau sofisticata, daca nu aduce bucurie in sufletul celui ce le poarta, atunci nu este altceva decat un simplu obiect, un accesoriu banal. Astfel cele mai recomandate bijuterii sunt cele realizate cu si din pietre pretioase si semipretioase, datorita calitatilor pe care acestea le au dar si datorita proprietatilor deosebite pe care le detin. Avand o paleta larga de culori, acestea pot fi asortate cu usurinta la orice imbracaminte. Totodata un aspect placut si personalizat al bijuteriilor din pietre pretioase si semipretioase este alegerea acestora in functie de zodia purtatorului sau purtatoarei.

In cazul in care aveti retineri in privinta bijuteriilor naturale, sub aspectul preturilor, e bine sa le indepartati deoarece nu sunt costisitoare, mai chiar mai mult fiecare bijuterie este unica prin coloristica, forma, nuanta, desene, structura si astfel va crea un tot unitar – tinuta, personalitate si energii.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recomandate