Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Azuga – bijuteria mai puțin cunoscută de pe Valea Prahovei. Obiective, pârtii de schi și tot ce poți face aici

Azuga bijuteria mai putin cunoscuta de pe Valea Prahovei

Stațiunea este mai puțin populară pentru turiștii străini, însă românii care au fost aici știu că este o adevărată bijuterie.

Obiective de vizitat în Azuga

Sunt o mulțime de lucruri frumoase de vizitat în Azuga, indiferent de anotimpul în care decizi să vizitezi această stațiune. Drumețiile și traseele montane sunt un lucru pe care trebuie neapărat să îl faci aici pentru a vedea peisaje spectaculoase.

Cabana de vânătoare Azuga se află în mijlocul unei păduri de molid, la o altitudine de 1162 de m și o distanță de 12 km față de oraș. Fosta vilă a lui Ceaușescu a fost construită în 1960 de către statul român și a fost folosită întâi de Gheorghe Gheorghiu Dej.

Astăzi, această cabană de vânătoare stă în topul obiectivelor turistice de pe Valea Prahovei.

Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial se găsește la ieșirea din localitate și a fost amenajat în 1920. Are o suprafață de 2.000 de metri și include 160 de cruci militare și 3 troițe de lemn.

Biserica Sfânta Treime din Azuga nu poate fi ratată dacă ajungi aici. A fost construită în 1902 – 1903 din investițiile Casei Regale. Curtea este aproape ca un parc, având o suprafață totală de 1.500 de metri cu poteci și flori.

Azuga

StirilePROTV

Capela de pe Muntele Sorica este un monument închinat luptătorilor celui de-al Doilea Război Mondial. Poți vedea și monumente ale naturii precum Fagul Secular din curtea Ocolului Silvic sau Arborele Mamut (Squoia Gigantea).

Monumentul Ecaterina Teodoroiu este un obiectiv turistic afla în Parcul Central din Azuga. Este închinat femeii ofițer care a luptat pe fronturile Primului Război Mondial.

La mică distanță de Azuga, doar 5 km, se află stațiunea Bușteni, unde poți vizita Castelul Cantacuzino, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei.

Istoria orașului Azuga

Orașul Azuga este o așezară relativ recentă. Primele semne că cineva a trăit aici au apărut în anii 1700 când ciobanii au construit aici un han pe care l-au numit Între Prahove sau Căciula Mare.

Stațiunea a avut o dezvoltare lentă, în 1815 aici era doar hanul, dar era devastat frecvent de turci și se mai afla casa unui cioban care avea câteva sute de oi.

Apoi a început dezvoltarea localității după ce s-au dezlipit localitățile Predeal, Azuga, Bușteni și Poiana Țapului cu scopul de a forma o comună administrată separat în 1884.

Odată cu începerea industrializării au apărut și fabricile, locurile de muncă și dezvoltarea localităților.

Azuga se află la 900 de metri altitudine și astăzi este un adevărat rai pentru pasionații de sporturi de iarnă.

Pârtii de schi

Azuga

StirilePROTV

Sunt 7 pârtii de schi în Azuga, cu o lungime totală de 7 kilometri și 7 instalații de cablu cu o lungime totală de 4 kilometri.

1.Pârtia Cazacu Teleski – Lungime 400m (dificultate: medie, diferenta de nivel 115m)

2. Pârtia Cazacu – Variantă – Lungime 1920m (dificultate: medie, diferenta de nivel 530m)

3. Babyski Cazacu – Lungime 150m (foarte usoara, pentru cei care invata sa skieze)

4. Pârtia Sorica – Lungime 2100m (dificultate: medie, diferenta de nivel 561m)

5. Pârtia Sorica Telescaun (finalul Pârtiei Sorica) – Lungime 750m (dificultate medie, instalatie iluminat nocturn)

6. Pârtia Sorica Sud – Lungime 770m (dificultate: usoara, diferenta de nivel: 154m)

7. Partia Sorica La Stana – Lungime 910m (dificultate: usoara, diferenta de nivel: 154m)

Trasee montane care pornesc din Azuga

Iată câteva trasee cu nivel diferit de dificultate care pornesc din Azuga:

Traseu: Azuga (940 m. ) – Valea Grecului – Vârful Leuca Mică ( 1448 m. ) – Șaua Baiului (1363 m.) – Cabana Dihan ( 1320 m.) – Acest traseu durează cam 2 ½ – 3 ore și are o diferență de nivel de 508 m.

Traseu: Azuga (940 m.) – Valea Grecului – Vârful Leuca Mică – Șaua Baiului (1363 m. ) – Cabana Poiana Izvoarelor ( 1445 m. ) – Acest traseu durează cam o oră și jumătate – două, iar diferența de nivel este de 505 m/

Valea Azugii – Cabana Trifoi – Cabana Susai (Munții Baiului) – Ai nevoie cam de o oră.

Cabana Limbăşelu – Cabana Gârbova (Munții Baiului) – Durată o oră.

Gara Azuga- Vf. Grecului-Cab. Diham (Munții Bucegi)
Timp necesar: 2 ½ ore dificultae mediu

Azuga – DN1, Vf. Clăbucetul Taurului – Cab. Gârbova (Munții Baiului). Ai nevoie cam de 3 – 3 ½ ore. Acest traseu are grad de dificultate: mediu – dificil;

Baza Pârtiei Sorica – Captare de Apă – Cab. Gârbova (Munții Baiului) – Ai nevoie maximum o oră și jumătate.

Traseul Azuga – Culmea Sorica – Vârful Cazacu – Vârful Băiuțu (Zamora) – traseul durează 4 ore și este de dificultate mediu. Punctul de plecare este din Azuga – stația de autobuz de la intrarea dinspre Bușteni.

Cum ajungi în Azuga

Această stațiune este accesibilă cu autocarul, microbuzul, mașina personală sau trenul. Desigur, cea mai confortabilă variantă este cu mașina personală, însă dacă nu ai una sau nu dorești să mergi cu mașina, poți alege trenul oricând.

Azuga se află la 153 de kilometri de București, pe care îi poți parcurge cam în 2 ore și 11 minute, dacă nu e blocaj pe Valea Prahova.

Ca să ajungi din București cu mașina, trebuie să ajungi la Unirii și să ieși spre Călărași/Urziceni, apoi pe Bd. Carol I/ DN2/DN3/ E85. O iei spre Calea Moșilor, Doamna Ghica, Șoseaua Petricani, A3/Brașov/Ploiești, DN1/Brașov, Calea București și apoi DN1, Calea Prahovei și DN1, Strada Independenței, Strada Ritivoiu, Strada Cecului, Strada Toamnei, Strada Florilor și ai ajuns la Azuga.

Altă opțiune ar fi să iei trenul care face în jur de 2 ore sau poți apela la autocar sau microbuz.

Azuga se află pe cea mai circulată vale transcarpatică a României: Valea Prahove, adică DN1 E60 și magistrala feroviară dublă București Brașov. Azuga este pozițională la circa 135 de km de București și 36 de km față de Brașov.

La nord se învecinează cu Brașov, la vest și sud cu Bușteni, iar și sud și est este comuna Valea Doftanei. 

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Contract beton pentru Radu Drăgușin la Bayern Munchen, oferta este și ea uriașă! Toate detaliile înțelegerii
Contract beton pentru Radu Drăgușin la Bayern Munchen, oferta este și ea uriașă! Toate detaliile înțelegerii
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Localnicii din faimoasa insulă italiană Capri, din Marea Mediterană, se revoltă din cauza fluxului tot mai mare de turiști. Până la 16.000 de turişti...

Turism

Programul ”Litoralul pentru toți” din acest an vine cu oferte de preț care încep de la 35 de lei pe noapte, cazarea pentru o...

Turism

O insulă privată, aflată în largul coastei de vest a Scoţiei, a fost scoasă la vânzare. Insula Sanda, căci despre ea este vorba, se...

Turism

România se evidențiază ca o destinație de cicloturism ecoturistic ce oferă o varietate impresionantă de peisaje naturale și experiențe autentice. În mijlocul acestor peisaje...

Turism

S-a dat startul votului pentru Destinația Anului 2024 în România și în prima săptămână de votare au fost exprimate peste 100.000 de voturi.  Cele...

Articole recomandate