Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

„Au înnebunit”. Putin, ”total surprins” de manifestaţiile contra Moscovei din Georgia

image 2023 03 31 26177367 0 vladimir putin

În aceste zile, Georgia trece prin momente de turbulență politică, iar liderul rus, Vladimir Putin, pare total surprins de manifestațiile anti-Moscova care au loc în țară.

Din câte se pare, nemulțumirile populare din Georgia sunt generate de nenumăratele întâlniri și discuții ale oficialilor georgieni cu liderii ruși. Protestatarii, care poartă pancarte cu mesaje anti-Moscova, au ieșit în stradă și au cerut Guvernului să își ia distanță de Rusia și să nu mai colaboreze cu autoritățile din Moscova.

Surpriza văzută de liderul rus, poate fi pusă și pe seama faptului că, în urmă cu un deceniu, Georgia a fost unul dintre teatrele de razboi al Rusiei, iar efectele conflictului armat dintre cele două țări sunt încă simțite de ambele părți.

Cu toate acestea, aparent, aceste tensiuni politice continuă să existe și să se aprofundeze în ultimele săptămâni, lucru care îl îngrijorează pe Putin, care este extrem de atent la ceea ce se petrece în zona de influență a Rusiei.

În consecință, situația din Georgia reprezintă o provocare pentru liderul rus, care trebuie să gestioneze această criză cu multă delicatețe și răbdare, astfel încât să nu transforme situația într-un conflict regional sau chiar internațional.

Cu toate acestea, nimeni nu poate prezice cu exactitate ce direcție va lua conflictul dintre cele două țări în următoarele săptămâni, dar cu siguranță, Rusia va face tot ce îi stă în putință pentru a-și asigura securitatea și interesul național.

În concluzie, situația din Georgia pare să fie un exemplu de tensiune și incertitudine care există în multe zone de pe glob, subliniind încă o dată importanța politicilor de cooperare și tărie, precum cele promovate de Uniunea Europeană și de Organizația Națiunilor Unite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Formaţia Maccabi Tel Aviv a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Breidablik, într-un meci din grupa B a Conference League, şi...

Sport

Reprezentativa feminină a României a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 6-0, de echipa Finlandei, în Liga Naţiunilor. Golurile au fost marcate...

Sport

Selecţionerul Edward Iordănescu s-a declarat, într-un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale, mândru că este român şi de faptul că imnul României se va auzi...

Sport

Poliţia a arestat 46 de persoane în urma ciocnirilor din exteriorul stadionului echipei Aston Villa dinaintea meciului de joi cu Legia Varşovia, din Conference...