Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

Atracții turistice în Valea Drăganului. Ce nu trebuie să ratezi când ajungi în această zonă din județul Cluj

62348737


Odată cu vremea bună, apar tot mai mulți turiști în zona Valea Drăganului, din județul Cluj. Pe lângă drumeții pe munte, plimbări cu ATV-ul sau cu bicicleta, oamenii se pot răsfăța la pensiuni dotate cu piscină și spa.

Unul dintre locurile preferate de cei care vor să admire natura este barajul Drăgan-Floroiu.

Barajul din beton are o înălțime de 120 de metri, iar lacul de acumulare artificial se întinde pe aproape 300 de hectare. Aici este locul ideal unde putem admira cum natura își schimbă paleta de culori.

La nici 30 de kilometri depărtare de acest loc, turiștii pot vizita Muzeul Memorial Octavian Goga, casa în care poetul a locuit spre sfârșitul vieții.

Bărbat: „Pentru liniște. Adică să te relaxezi e chiar ok, chiar merită. E chiar frumos.”

Harghita - obiective turistice

Ana Sabău, gestionar custode sală: „O parte din piese sunt daruri protocolare, o parte sunt piese pe care el le-a colecționat. Avem grupuri de copii, familii din întreaga țară.”

Pentru un plus de adrenalină, puteți închiria biciclete, ATV-uri sau puteți parcurge trasee montane. Oameni vin din toate colțurile țării ca să se rupă de agitația din oraș.

Femeie: „Excursii, am avut itinerarii.”

Reporter: Cum vi se pare zona?

Femeie: „Superbă. Curată, aer curat. Liniște.”

Și șoseaua care taie Munții Apuseni și leagă DN 1 de barajul Drăgan, denumită Drumul Apusenilor, este în sine o atracție. Drumul a fost reabilitat recent, ca să facă accesul mai ușor și să stimuleze turismul local.

În zonă există peste 500 de locuri de cazare, care le oferă oaspeților diferite facilități.

Flaviu Tulbure, recepționer pensiune: „Acces la piscină, saună și sală de fitness. Avem un restaurant a la carte, și în funcție de preferințele fiecăruia avem un meniu destul de diversificat. Este un teren multifuncțional de sport, care doresc să facă mișcare pot folosi acest teren.”

Amelica Merca, angajat pensiune: „Mini-piscină cu jacuzzi, avem masă de biliard, masă de ping-pong, teren pentru copii de joacă.”

Prețul pentru o noapte de cazare pentru două persoane pornește de la 200 de lei și poate ajunge până la 600.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Turism

Cei care vor să-și planifice din timp vacanța de vară profită în această perioadă de ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism.  ...

Articole recomandate