Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internet

Aspectele generale ale Comertului Electronic

De câte ori ne întâlnim cu un termen de care nu am mai auzit, până la momentul de față, normal, ne întrebăm ce reprezintă.
E-Business, reprezintă evoluția unei posibilități de afaceri cu ajutor din partea tehnologiei informației, dar și prin administrarea eficientă și efectivă a sistemului de informații.

Aspectele generale ale Comertului Electronic
Aspectele generale ale Comertului Electronic

Ce este Comertul Electronic ?

De câte ori ne întâlnim cu un termen de care nu am mai auzit, până la momentul de față, normal, ne întrebăm ce reprezintă. Prin urmare ce înseamnă denumirea de e-business.

E-Business, reprezintă evoluția unei posibilități de afaceri cu ajutor din partea tehnologiei informației, dar și prin administrarea eficientă și efectivă a sistemului de informații. Semnificația există în capacitatea de a se efectua schimburi de date la toate stadiile unei corporații, informațiile fiind de orice tip: comerciale, strategice sau financiare. Faima în afaceri, este dobândită în mare parte, de acuratețea si eficiența cu care informațiile din interiorul unei corporații se schimbă. Informațiile fiind transmise rapid integral, reprezintă baza eficienței comerciale/financiare.

Comerțul Electronic (E-Commerce) apare ca o parte a Electronic Business-ului (E-Business). Internetul s-a dovedit a fi eficient nu doar în cazul mijlocului de comunicare. Dar și un canal de comercializare pentru produse și servicii tot mai diverse. Fiind recunoscute patru componete ale economiei Internet-ului:

  • Infrastructra- cuprinzând producătorii de servicii de Internet, calculatoare și echipamente de rețea, de fibre optice, dar și de sisteme de securitate;
  • Aplicațiile- cuprinzând companiile de consultare în  domeniul Internet-ului, aplicațiile multumedia, pentru comerț, anumite programe pentru dezvoltarea site-urilor, pentru motoare de căutare, baza de date folosibile pe Web, dar și instruirea online.
  • Intermediarii- cuprind firmele care se află pe Internet, dar nu beneficiază direct din tranzacții, însă beneficiază, din publicitate, reclame, taxe de membru, dar și comisioane: agenții de publicitate online, brokeri online, agenții de bilete online.
  • Comerțul Online- care este reprezentat de comercianții cu amănuntul, furnizori care vând direct pe Internet sau furnizează servicii pe bază de abonamente, divertisment online dar și diverse servicii.

Având în vedere faptul că s-a mărit gama de servicii care sprijină și acordă ajutor domeniului de afaceri, de acest tip. Serviciile de acest tip, se referă la furnizorii de Internet, la vânzările online sau a rețelelor de magazine online, dar și la serviciile cu caracter general, cum ar fi, design-ul unei pagini web, crearea site-urilor și a multor alte lucruri.

Comerțul Electronic ușurează cooperarea între companii. Scade din costurile care privesc marketingul si livrarea. De asemenea, susține metoda de marketing a companiei și obțin acces pe piețe noi. În perioada următoare, Comerțul Electronic va avea un impact important cu privire la competivitatea firmelor.

Majoritatea firmelor nu au implementat modelul electronic, pentru desfășurarea Comerțului Electronic, deoarece întâlnesc probleme în integrarea comenzilor, dar și a informațiilor adunate online, în activitatea obișnuită a companiei. Dar, cu siguranță, se poate observa că numărul clienților magazinelor online și a companiilor care adoptă elucidarea prin Comerțul Electronic sunt în creștere. Mulți furnizori de acest tip de servicii de Internet, agrează sistemul de cumpărare online, pentru a aduce un plus de optimism și respect.

Principalele avantaje ale Comerțului Electronic

Aspectele generale ale Comertului Electronic
Aspectele generale ale Comertului Electronic

Tehnologia Internetului se poate folosi pentru a modifica modul în care au loc afacerile. Poate fi văzuta ca un canal de desfacere, dar se poate gândi și ca o infrastructură nouă, care pune la dispoziție o serie de noi oportunități pentru noi inițiative. Mai jos am să vă prezentăm principalele avantaje:

  • Interactivitatea- este una dintre cele mai importante proprietăți care deosebește Internetul de oricare alt mijloc mediatic.
  • Adaptarea în masă la client (Mass-Customization)- reprezintă rezultatul unui număr mai mare de implicare din partea utilizatorilor. Interactivitaea fiind factorul de bază pentru adaptarea comunicării la cerințele fiecărui client, producându-se la un nivel foarte ridicat, aducând costuri pentru adaptarea la un nivel rezonabil.
  • Accesibilitate non-stop- reprezintă faptul că Internetul este mereu disponibil, oferind o instabilitate mare în folosirea lui ca mediu de afaceri și publicitate.
  • Cerere mai mare de produse- Magazinele online au puterea de a fi deschise mereu, în fiecare moment în care dorești să-l accesezi. Motivul major pentru ca oamenii să cumpere în cadrul Internetului este să-î permite consumatorului să-l cumpere când îi este mai favorabil. Aici se aduagă faptul că următorul magazin online este doar la câteva click-uri distanță.
  • Accesul global- Rețeaua de Internet este o structură care acoperă tot globul. În momentul de față, accesul la Internet se face printr-o rețea deja existentă, ce telefonică.

Acestea sunt avantajele Comerțului Electronic. Comerțul Electronic este un fenomen ce nu trebuie și nici nu poate fi ignorat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Internet

Declinul digital: aproape 40% dintre paginile de Internet au dispărut Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Cum reducem amprenta de carbon digitală? Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Microsoft propune o funcție „Big Brother” care înregistrează tot ce facem pe computer Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Dublarea vitezei de procesare a computerelor, posibilă printr-o metodă inovatoare Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Internet

Computerele obișnuite încă le pot întrece pe cele cuantice. Iată cum! Voteaza articolul [Total voturi: 0 Scor general: 0]

Articole recomandate

Made in Romania

Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat, marţi, că Romeo Bănică este noul director de marketing al clubului. Romeo Bănică şi-a început cariera în cadrul publicaţiei...

Internet

Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat, marţi, că Romeo Bănică este noul director de marketing al clubului. Romeo Bănică şi-a început cariera în cadrul publicaţiei...

Sport

Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat, marţi, că Romeo Bănică este noul director de marketing al clubului. Romeo Bănică şi-a început cariera în cadrul publicaţiei...

Sport

FC Voluntari a anunţat, miercuri, o colaborare cu Petros Goulas, antrenor de marketing sportiv, din Cipru. Goulas este un profesionist in industria marketingului sportiv...