Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

„Acesta este un loc magic”. Lubango, destinația turistică spectaculoasă de care probabil că nu ai auzit | GALERIE FOTO

Acesta este un loc magic Lubango destinatia turistica spectaculoasa de

Cu toate acestea, puțini oameni din afara acestei părți a lumii știu despre ea.

Lubango, care face parte din provincia Huila, sud-vestul Angolei, este al doilea cel mai mare oraș al țării după numărul de locuitori. Bogat în istorie și cultură, el este situat pe un platou cu versanți abrupți, care dă naștere unor peisaje spectaculoase, scrie CNN.

Situat la 1.760 de metri deasupra nivelului mării, este unul dintre cele mai răcoroase orașe din Angola, cu temperaturi cuprinse între 8 și 31 de grade Celsius, ceea ce permite cultivarea de plante care sunt greu de sădit în restul țării.

Cunoscut anterior sub numele de Sá da Bandeira, Lubango a fost locul în care, începând cu 1885, mulți coloniști portughezi au ales să se stabilească.

târguri de crăciun
Acesta este un loc magic Lubango destinatia turistica spectaculoasa de
1701204208 710 Acesta este un loc magic Lubango destinatia turistica spectaculoasa de

Imago

În prezent, regiunea este renumită pentru agricultură și creșterea animalelor. Cine vine aici, găsește brânzeturi locale excelente și cârnați chorizo făcuți de pe vechi rețete portugheze.

În Lubango, care este considerat unul dintre cele mai importante orașe din Angola, turiștii vor găsi o superbă arhitectură colonială.

Spre deosebire de multe locuri din Africa, în această regiune grupurile multietnice coabitează în mod pașnic și sunt vizibile în interiorul orașului.

Cei mai mulți dintre ei sunt nomazi, loiali și mândri de rădăcinile lor și de stilul de viață tradițional pe care îl au. Ei se mândresc cu hainele lor colorate, bijuteriile pe care le poartă și cu coafurile unice și simbolice.

„Parada diverselor grupuri etnice din Lubango reprezintă o experiență deosebită”, spune Florinda Ramos, o femeie de afaceri care vizitează cu regularitate această regiune a Angolei.

„Acesta este un loc magic”, subliniază ea.

Rosemaire Luis, care lucrează ca inginer de mediu în capitala angoleză Luanda, a petrecut recent o perioadă de timp în Lubango și s-a declarat impresionată de ceea ce a văzut acolo.

„Lubango este un loc excelent pentru a descoperi turismul. Este sigur, cu peisaje și locuri de interes, atât construite, cât și naturale.

Mi-au plăcut foarte mult piețele din interiorul și din afara orașului, munții și locațiile îndepărtate, unde geologia este luxuriantă și fascinantă”, afirmă ea.

Iată șase dintre cele mai bune locuri de vizitat în Lubango și în împrejurimi:

Fenda da Tundavala

Tundavala, una dintre minunile Angolei, este un defileu care îți taie respirația. Se află la puțin peste 16 km nord-vest de Lubango, dincolo de granița cu provincia vecină Namibe.

Tundavala este considerat de localnici ca fiind locul în care se refugiază sufletele strămoșilor lor și este ușor de înțeles de ce.

1701204208 33 Acesta este un loc magic Lubango destinatia turistica spectaculoasa de

Imago

Priveliștile panoramice de pe această fisură vulcanică sunt uluitoare. Turiștii sunt răsplătiți cu o floră de toată frumusețea, inclusiv orhidee, care crește printre stânci.

Aici, vă aflați deasupra norilor. Aerul e cât se poate de proaspăt și s-ar putea să aveți noroc și să vedeți vulturi și maimuțe de stâncă.

Localnicii vin aici pentru a evada din oraș, mai ales în weekend, pentru picnicuri sau doar pentru a bea o bere, a se relaxa cu prietenii și a se bucura de apusul soarelui.

Este, de asemenea, un loc popular pentru fotografii de nuntă.

Serra da Leba

La aproximativ 50 de kilometri vest de centrul orașului Lubango, drumul ajunge în munții Serra da Leba, cu vârfuri care ajung până la aproximativ 2.650 de metri. Munții nu sunt însă cel mai spectaculos lucru de aici, ci drumul.

Construit în 1970 de vechea administrație colonială pentru a lega Lubango de provincia Namibe, acesta este unul dintre cele mai frumoase drumuri din țară, dacă nu chiar de pe continent, și este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Angola.

1701204208 329 Acesta este un loc magic Lubango destinatia turistica spectaculoasa de

Imago

Pe măsură ce se apropie de Serra da Leba, drumul coboară de pe platoul Huila și coboară 1.600 de metri în următorii aproximativ 20 de kilometri. Acest lucru se întâmplă printr-o serie de curbe amețitoare – 56 în total – care rivalizează cu Alpii europeni.

Această adevărată minune pitorească a ingineriei poate fi admirată de pe munții care o mărginesc.

Călătorii sunt răsplătiți cu priveliști care îți taie răsuflarea, pe măsură ce peisajul verde se transformă în nisipurile aride din Namibe, unul dintre cele mai vechi deșerturi din lume și locul de trai al poporului Mucubal.

Piața municipală din Lubango

Piața municipală din Lubango este o mică clădire colonială situată în zona comercială din centrul orașului.

Înconjurată de o mulțime de magazine mici și de o piață semi-deschisă în mijloc, merită vizitată atât pentru atmosferă, cât și pentru produse.

Acesta este locul ideal pentru a cumpăra miere locală pură.

Arhitectura centrului orașului

Istoria tumultoasă a Angolei și-a lăsat o amprenta arhitecturală asupra orașului Lubango, cu un amestec de stiluri contrastante.

Există rămășițe din secolele de dominație colonială portugheză, la care se adaugă câteva clădiri impresionante din secolul trecut.

Art Deco poate fi văzut în numeroase locații, inclusiv în impunătoarea catedrală gotică modernă Sao Jose, construită în 1939.

1701204208 486 Acesta este un loc magic Lubango destinatia turistica spectaculoasa de

Profimedia

Există, de asemenea, numeroase clădiri comerciale Art Deco, cu exemple deosebit de epice, printre care se numără oficiul poștal CTT și teatrul Odeon Cine.

Acestea contrastează cu noua artă africană exprimată în picturi murale aflate pe zidurile din oraș.

Statuia Regelui Hristos

Stând cu brațele larg întinse spre orizont, statuia Regelui Hristos este unul dintre primele lucruri pe care mulți oameni le văd atunci când ajung în Lubango.

Asemănător statuilor gigantice ale lui Hristos care domină Rio de Janeiro și Lisabona, acest edificiu alb, din marmură, este situat deasupra orașului, în vârful muntelui Serra da Chela, care are o înălțime de 2.130 de metri.

1701204209 527 Acesta este un loc magic Lubango destinatia turistica spectaculoasa de

Imago

Monumentul înalt de 30 de metri a fost construit în 1957 după planurile inginerului portughez Madeira Frazão Sardinha.

Acesta este locul perfect pentru a vedea tot orașul Lubango.

Muzeul Regional Huila

Istoria orașului Lubango prinde viață în această colecție bine conservată, care a fost deschisă pentru prima dată în anii ’50.

Expoziția permanentă este organizată în săli tematice care prezintă obiceiuri, credințe și tradiții ale comunităților din sudul Angolei.

Vizitatorii pot vedea ornamente, textile, ceramică și alte piese legate de agricultură, pescuit, vânătoare și spiritualitate.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Ei sunt cei mai răi ultrași din Champions League: ”Inspiră teamă. Interesați mai mult de scandaluri decât de fotbal”
Ei sunt cei mai răi ultrași din Champions League: ”Inspiră teamă. Interesați mai mult de scandaluri decât de fotbal”
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Palatul Parlamentului, numit în perioada comunistă Casa Poporului, este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și un adevărat magnet pentru turiștii străini,...

Turism

În plus, ar trebui să le notezi ca să îți poți surprinde jumătatea atunci când vreți să sărbătoriți o ocazie specială din viața voastră...

Turism

Atunci când zbori alături de copiii minori, te-ai aștepta ca aceștia să stea implicit lângă părinți. Dar știai că nu toate companiile fac asta?...

Turism

Graz, situat in regiunea Stiria din Austria, este un oras plin de istorie si cultura, care isi atrage vizitatorii cu arhitectura sa impresionanta, atractiile...

Turism

În munții Italiei cursurile de schi costă la fel de mult ca în Poiana Brașov ori în alte stațiuni de la noi. Diferența este...

Articole recomandate