Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

A început sezonul estival, dar obiectivele turistice din Constanța sunt închise. „Aș vrea să vă dau banii, dar nu am unde”

A inceput sezonul estival dar obiectivele turistice din Constanta sunt

Deși pe litoral a început sezonul estival, multe dintre obiectivele turistice ale orașului Constanța rămân închise.

Se fac lucrări de renovare și restaurare începute cu mult timp în urmă și care în buna noastră tradiție nu vor fi gata până la finalul verii.

Asta înseamnă că turiștii nu vor putea vizita acvariul, Edificiul Roman sau cazinoul.

Faleza cazinoului din Constanța este locul preferat de promenadă al turiștilor. Doar că în afară de priveliștea spre mare și spre clădirea încă în renovare, nu au ce vedea. Peste drum de cazinou este acvariul, închis și acesta.

Bărbat: „Aș fi vrut să merg, de aia am și venit 200 și ceva de kilometri”.

Mugur Isarescu, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciuca
A inceput sezonul estival dar obiectivele turistice din Constanta sunt

Reporter: Și l-ați găsit?

Bărbat: „Închis, asta e”.

Bărbat: „L-am mai văzut și am fi dorit să-l mai vedem, dar asta e”.

Acum mai bine de un an, o bucată din tavan s-a desprins și a căzut lângă un grup de turiști. De atunci, publicul nu a mai avut acces.

Abia după realizarea acestei expertize ar trebui să înceapă și lucrările de reparații.

La câteva sute de metri, în centrul vechi al orașului, au zăvor Muzeul de Istorie și Arheologie și Edificiul Roman. Muzeul doar parțial, dar din august va fi ferecat pentru renovare.

La Edificiul Roman cu mozaic lucrările au început acum mai bine de un an. Restauratorii italieni susțin că sunt gata în proporție de peste 95 la sută, doar ca Ministerul Culturii a cerut și un sistem de climatizare.

Davide Corvetti, reprezentant antreprenor: „Până în septembrie nu cred că va fi gata lucrarea sută la sută, dar suntem în grafic”.

Carlo Chinallato, restaurator: „Acum facem ultimele operații de retușare cromatică a mozaicului pentru a-l face vizibil vizitatorilor și cercetătorilor”.

Diana Slav, ghid turistic: „Acvariul, nu avem nicio promisiune acolo. Edificiul Roman cu mozaic unde ultima estimare rămâne în septembrie, dar nu au zis-o cu optimism. Muzeul de Istorie se va închide complet și nici Mormântul Hipogeu mă bucur s-a reabilitat, dar încă nu a fost dat în folosință publică. Exact așa s-a exprimat un turist: eu aș vrea să-mi las banii la voi, dar nu prea am unde”.

Turiștii pot merge în schimb până la Cetatea Histria, aflată la aproximativ 50 de kilometri de Constanța. Potrivit istoricilor, cel mai vechi oraș atestat din antichitate pe teritoriul României este o minune arheologică. Complexul muzeal a fost redeschis recent.

sport">

Articol recomandat de sport.ro

Anunțul UEFA după ce croații și albanezii au scandat la unison: ”Omorâți toți sârbii!”
Anunțul UEFA după ce croații și albanezii au scandat la unison: ”Omorâți toți sârbii!”
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

La începutul lunii mai a început programul „Litoralul pentru toți”. Românii pot beneficia de beneficiile acestuia până pe data de 20 iunie 2024. Iată...

Turism

Turcia se află în partea de sud-est a Europei și în partea de sud-vest a Asiei. Turcia Europeană (sau Balcanică) este relativ mică în...

Turism

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce...

Turism

Orașul Marbella îi va amenda cu 750 de euro pe turiștii care urinează de pe dig sau de pe mal în mare, însă nu...

Turism

Toate drumurile duc spre litoral în aceste zile fierbinți. Mulți liceeni care au terminat cu Bacalaureatul au ajuns deja la mare. În stațiunea tineretului,...

Articole recomandate