Rezumat:
1. Planuieste-ti cu grija meniul
Gustarile dintre mesele principale sunt principalele vinovate pentru un adaos mare de calorii.
2. Mananca micul dejun
Cele mai multe studii demonstreaza faptul ca micul dejun previne mancatul excesiv in ziua respectiva, fiind in acelasi timp si o metoda buna de a pune in functiune arderile calorice.
3. Grija mare la grasimile ascunse
Evita carnatii, salamurile, bacon-ul.
Dar, consuma produse proaspete din carne.
4. Micsoreaza-ti portiile
Incearca sa-ti reduci portiile cu un sfert si o sa vezi ca te vei simti destul de satul.
5. Lasa mancare in farfurie
Uita ce ne spuneau mamele cand eram mici: papa tot din farfurie! Nu e nevoie sa lingi farfuria.
6. Devino constient
Citeste, informeaza-te si studiaza. Stiinta este cheia alegerilor bune. Citeste ambalajele inainte sa cumperi.
7. Ai grija la caloriile lichide
Alcoolul, sucurile acidulate, cafélatte-ul sunt adevarate bombe calorice care nici macar nu te satura atat de bine cum ar fi facut-o o portie de mancare sanatoasa. Bea apa, nu are deloc calorii.
