Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turism

50 de hoteluri sunt deschise pe litoral în perioada de Paște. Unele au redus ușor prețurile

62335817


Marea face spectacol în aceste zile cu o culoare superbă și îi invită pe turiști pe litoral, inclusiv pentru vacanța de Paște.

Unele hoteluri au redus prețurile cu 10% pentru zilele de sărbătoare și au inclus în prețul cazării mese tradiționale, animație pentru copii și vânătoare de ouă colorate.

Ca în fiecare an, în noaptea de Înviere lumina sfântă va ajunge la Constanța cu șalupa, pe mare.

Dacă vremea se va menține la fel de frumoasă ca în aceste zile, turiștii se vor bucura de Paşte de o mare turcoaz.

Răzvan Mateescu, cercetător INCDM: „Avem această culoare turqoise asemănătoare cu cea din marea caraibelor, insulele Bahamas. E un fenomen de back scattering, de împrăștiere a luminii la contactul cu particulele în suspensie din masa apei.”

50 de hoteluri sunt în total deschise pe litoral în perioada de Paște. Cele din Mamaia au redus tarifele la cazare cu 10% față de cele din 2022 pentru aceeași perioadă. Hoteluri deschise sunt în Mangalia, Eforie și Mamaia.

Ștefan Necula, administrator agenție turism: „Pentru anul acesta ofertele pornesc de la 62 de lei de persoană pentru o noapte în Eforie Nord și ajung la 567 lei în Mamaia pentru un produs all-inclusive, o cameră dublă pentru doi adulţi la un hotel de 3 stele. Sunt incluse mesele tradiționale de Paște și bineînțes în zilele dinainte și după Paște mesele vor fi pline de produse tradiționale.”

Ca să atragă la mare şi familiile cu copii, hotelurile au inclus în oferta de cazare şi programe de animaţie, dar şi surprize pentru părinţi.

Costinela Ciorbaru, administrator hotel 4 stele: „Pentru copii avem piese de teatru și o vânătoare de ouă tot în ziua de Paște. De asemenea terapii incluse la centrul SPA pentru doamne e un ritual special, candle oil, o exfoliere cu zahăr brun urmată de un masaj relaxant.”

În noaptea de Înviere, la Constanța, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie va aduce lumina sfântă în stilul deja obişnuit: pe apă, dintr-o şalupă.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Lumina va fi adusă pe mare pentru că așa a fost adusă de prima dată, credința noastră a venit pe această cale și atunci ținem tradiția să sugerăm începutul credinței noastre când Sf. Apostol Andrei a venit pe mare să ne creștineze.”

Meteorologii anunţă temperaturi medii de 12 grade Celsius pe litoral, în perioada de Paște.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Turism

Un cunoscut bloger italian de călătorii s-a arătat entuziasmat de București, despre care spune că este ”o mică bijuterie”, unde s-a simțit mai în...

Turism

Cetatea medievală a Devei a fost construită pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu o altitudine de 378 de metri, cetatea păzește orașul Deva,...

Turism

Vremea caldă cu temperaturi de iunie i-a convins pe unii români să își învoiască vineri, copiii de la școală pentru un weekend prelungit la...

Turism

Peștera Scărișoara ascunde cel mai mare ghețar subteran din România. Numele vine de la comuna Scărișoară, aflată la 16 kilometri mai jos. Pe vremuri,...

Turism

Dacă sunteți deja cu gândul la vacanță, aflați că grecii au pregătit noi reguli pentru acest sezon estival.   Doar 30% din suprafața fiecărei...

Articole recomandate