Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muzica

10 manele care te bubuie mai tare decât nucleara lui Oppenheimer

1689853464651 manele oppenheimer florin salam bomba nucleara muzica film


film.jpeg?crop=1xw:1xh;center,center&resize=20:*" width="500" height="281.25"/>film.jpeg?crop=1xw:1xh;center,center&resize=20:*" width="600" height="337.5"/>film.jpeg?crop=1xw:1xh;center,center&resize=20:*" width="300" height="168.75"/>manele oppenheimer florin salam bomba nucleara muzica film

Florin Salam a dat, probabil, cel mai popular hit când vine vorba de manele și bombe. Acum, că tot a intrat Oppenheimer în cinema, nu-ți strică lista asta. Colaj: VICE România. Imagini: Romulus Maier / VICE; afișul filmului

Ce-au făcut Christopher Nolan, echipa lui și actorii cu Oppenheimer poate fi o muncă genială sau doar încă un film de pus pe-o listă. Timpul va decide asta, așa cum tot timpul a decis că multe dintre manelele pe care le-am adunat în lista asta sunt memorabile.

De la Florin Salam și Sorinel Puștiu până la Adi Minune și Sandu Ciorbă, i-am adunat pe toți aici. Poate că dacă Oppenheimer era făcut în România, cel puțin una dintre ele își găsea loc pe coloana sonoră. Și da, cum te-ai prins? Am făcut tot articolul ăsta pornind de la o glumă: haha bomba atomică, dar Florin Salam a dat nucleara cu mult înainte de Nolan. 

Iată c-a venit și momentul zero în care toate bombele astea de piese pot fi adunate într-o listă și puse în fața unui popor așa și așa cinefil, dar clar meloman după manele.

Mai parchez aici citatul ăsta al lui J. Robert Oppenheimer pe care o să-l găsești și-n filmul Oppenheimer într-un moment sensibil: „Am devenit Moartea, distrugătorul lumilor”. Ce faci cu el e treaba ta, cum tot treaba ta e ce faci cu lista de mai jos care încă n-a încăput pe Atomic TV, dacă-nțelegi. 

5 manele de băgat înainte de Oppenheimer de la clasici

Florin Salam – Eu sunt bomba nucleară

„Eu sunt bomba nucleară
Distrug tot ce mă înconjoară
Am cea mai mare valoare
Cine mă supără moare.”

Ziceam de citatul ăla din Oppenheimer, dar iată că nici vorbele românești nu sunt mai prejos. Singura mențiune care se impune la piesa asta e că poate merita un clip mai bun, mai cum le făcea Nicolae Guță pe alea cu armata. Un scurtmetraj care să rivalizeze cu „Thriller” al lui Michael Jackson. 

Sorinel Puștiu – Bomba bombelor

„Eu sunt bomba bombelor
Iau cheful dușmanilor
Casieria banilor
Eu sunt bossul boșilor.”

Aici ai ocazia să vezi cum actul artistic reflectă genul muzical în care se încadrează, acțiune vizibilă în special cu referința la bani. Dincolo de asta, nu mai e nimic de zis, bombă. 

Copilul de aur – Eu sunt bomba nucleară

„Sunt cea mai a dracu’ fiară
Eu sunt bomba nucleară
Și dacă mă enervez
Repede mai explodez”

Eh, despre maneaua asta ar fi de spus două lucruri. Întâi, că există cel puțin două versiuni ale piese. Asta e aia mai veche, în care poți sesiza sirena de la început. Dă alt flavour, nu? Apoi, concurează cu creația lui Florin Salam, dar parcă n-are același zvâc.

Sandu Ciorbă – Dalibomba

„Ai lei lei lei lei la
Dibi dali domba ce gagica bomba
Ai lei lei lei lei la
Ce gagica bomba dibi dali domba.”

Piesa asta pare că există doar pentru că cineva a avut la un moment ideea clipului și-a zis c-ar fi păcat să fie un Chippendales cu parfum de vin de țară. În fine, Sandu Ciorbă. Etern. 

Adi Minune și Sorinel Puștiu – La bomba

„Hai, fetițo! Pune mâna la bidoane
Și dă din ce ai mai sexy
Mișcă bine din bulane
Gagica mea cea sexy
Dansul nostru e așa:
hâța-hâța ca maimuța, hopa-țopa antilopa – booomba!”

Da, e un cover pe piesa „Bomba” de la King Africa pentru o emisiune TV, dar ai putea spune că le-a ieșit și bine, și deosebit de prost. Nu-i chiar manea, că dacă nu știi cine cântă și pui beat de trap zici că-i noul track de dat pe Spotify. Altfel, doamne, „pune mâna la bidoane” fo’ real? Cine zice „bidoane” neironic? 

Șușanu și Florin Salam – Ești bombă

„Ești bomba, bomba, bomba
Bombă cum dansezi
Pe toți ne paralizezi
Atunci când tu explodezi.”

Clipul a fost repus pe YouTube recent, dar e mult mai vechi. Și e o poezie în sine, la fel și negativul. Ceva referințe din hip-hop, ceva din rock, un pic din Desperados. Șușanu și Florin Salam pare c-au făcut treaba asta ca un side gig care chiar le-a plăcut și-a ieșit o manea cu alte influențe, că asta știu mai bine.

Romeo Fantastik – www sexybomba com

„Eu sunt sexy bomba și sunt viața ta
Dansez pentru tine, e plăcerea mea
Știu ca mă iubești, știu că mă dorești
Cu privirea ta rău mă zăpăcești.”

Bine, piesa asta și-a făcut loc aici doar ca să vezi o mostră din inspirația lui Romeo Fantastik. Deci, a vorbit despre online dating, despre un proto Tinder, apoi a avut și vocea date-ului pe piesă, să vezi că nici el nu e chiar de lăsat. O fi ea „sexy bomba”, dar pentru un fitil la fel de sexy.

Soundtrack neoficial pentru Oppenheimer cu manele mai noi

Tzancă Uraganu – Bomba de la Nagasaki

„Ea e bomba, bomba de la Hiroshima
Am văzut-o, m-am îndrăgostit din prima
E mai tare ca uraganul Katrina
Ce merge turbina, ce merge turbina.”

Vezi titlul, vezi versurile și asta e mai mult o manea făcută pe loc pentru nuntași și petrecăreți. Treaba e că n-am prins bucata cu Nagasaki. Oricum, iată, să rămână scris: undeva în România s-a dansat pe-o piesă despre bomba de la Hiroshima, ceea ce-i și vesel, și trist. 

Tzancă Uraganu și Florin Salam – Sunt bomba atomică

„Haaau, eu sunt bomba nucleară
Distrug tot ce mă-nconjoară
Sunt bomba atomică, d-aia puternică

Nu e vânt să mă aplece și nici val să mă înece
La dușmani de scot arhiva fac ca locomotivă.”

‘Member perioada recentă în care țepele cu NFT-uri erau mai populare decât valutiștii de la Unirii în anii ‘90? Eh, din perioada aia a rămas asta, unde au fost mixate bucăți din ce-a băgat Florin Salam pe vechea piesă și amândoi au fost făcuți într-o animație 3D să vezi că NFT-urile sunt fff serioase. 

Vlăduț Cutrămuru – Nici bombele americane

„Nici bombele din Rusia nu-și fac propulsia
[…]
Nici bombele americane
Nici tancurile germane
Nici rachetele rusești
Pe tine nu te lovesc,
Că de tine se feresc.”

Asta e o manea contextuală ca pe vremuri: se întâmplă ceva undeva, hop o manea. Asta a venit în contextul războiului din Ucraina și are niște versuri de zici că s-a dat cu napalm.

Acum c-am ajuns la final cu lista asta nu cred, sincer, că te ajută prea mult să te bucuri de Oppenheimer. Mai poți încerca cu „Boomba” de la Dragonu, dacă insiști. Altfel, a intrat nucleara în cinematografe ca să vezi mai clar care-s filmele tip petardă pe care-ți pierzi timpul.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Sport

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA dat publicităţii luni, după Australian Open. Ea a urcat...

Muzica

Nicolae Guță i-a surprins pe toți cu gestul lui față de Florin Salam, în cadrul unui eveniment unde au participat amândoi. Florin Salam și...

Sport

Luis „Matador” Tejada a murit, duminică, la vârsta de 41 de ani. Fostul atacant a fost cel mai bun marcator din toate timpurile al...

Sport

Neymar a jucat foarte puţin de când s-a alăturat clubului saudit Al-Hilal din Arabia Saudită, după ce şi-a rupt ligamentul încrucişat al genunchiului stâng...