Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sanatate

10 alimente care pot cauza cancer. Sa nu le mancati niciodata!

10 alimente care pot cauza cancer

Institutul American pentru Cancer afirmă pe site-ul lor web, „Cercetările au arătat că majoritatea cancerelor pot fi prevenite. Oamenii de știință estimează acum că 60-70% dintre tipurile de cancer pot fi prevenite prin informațiile disponibile și prin schimbări simple în dietă sau stil de viață. ”

10 alimente
10 alimente care pot cauza cancer. Sa nu le mancati niciodata! 120

Având în vedere această afirmație încurajatoare, acest articol abordează modificările pe care le puteți face în stilul de viață de zi cu zi, care nu numai că vă vor îmbunătăți starea de sănătate, ci vă vor ajuta să cu unele informatii despre produse alimentare cancerigene.

Alimente potențial cancerigene de evitat

1. Cutiile de conservă cu înveliș de BPA

Invelis de BPA

Acest ingredient care se găsește în materialele plastice dure și rășini este folosit pentru acoperirea cutiilor metalice în interior. Studiile de laborator efectuate pe celule și animale au descoperit o legatura între riscul de cancer provocat de BPA si infertilitate, diabet și obezitate. Cu excepția cazurilor în care un produs conservat este etichetat “Fără BPA” , este probabil să conțină bisfenol-A (BPA). BPA poate fi găsit și în numeroase produse din plastic și compozite dentare.

2. Alimentele afumate

Carne afumata

Nitrații și nitriții acționează ca conservanți pentru a preveni deteriorarea alimentelor, de asemenea, adaugă culoare cărnii. Când sunt gătite, nitriții și nitrații se transformă în produse secundare numite compuși N-nitrozo, cum ar fi nitrozamine și nitrozamide. Compușii N-nitrozos sunt asociați cu un risc crescut de cancer. Câteva exemple de carne procesată de evitat sunt: slănina, cârnații, hot dog-urile, pepperoni, prosciutto, carne de vită și salam.

 

3. Pești crescuți în crescătorie

Peste crescatorie

Potrivit revistei “Food and Water Watch”, peștii de crescătorie conțin niveluri mai ridicate de poluanți chimici decât peștii sălbatici, inclusiv PCB, un cancerigen cunoscut. Datorită supraaglomerării în crescătoriile piscicole, peștii sunt mai susceptibili la boli, crescând nevoia de a utiliza antibiotice. De asemenea, sunt mai susceptibili la bacterii si viruși, ceea ce înseamnă că sunt tratați și cu pesticide.

4. Carnea la grătar

carne gratarHidrocarburile aromatice policiclice sau HAP sunt produse prin anumite tipuri de combustie, cum ar fi arderea cărbunelui sau a lemnului. O problemă suplimentară este creată atunci când grăsimea din carne se scurge pe foc, creând o flacără și fum, ceea ce permite HAP-urilor să se lipească de alimentele pe care le gătiți, crescând riscul de expunere la cancer.

5. Uleiuri hidrogenate

margarina

Uleiul hidrogenat este utilizat pentru a înlocui alte alimente grase, cum ar fi untul, untura sau uleiul de cocos, în produsele alimentare procesate. Pe lângă îmbunătățirea termenului de valabilitate, uleiurile hidrogenate imită de asemenea gustul. Uleiurile hidrogenate, cunoscute și sub denumirea de grăsimi trans, sunt un produs artificial. Aceste uleiuri au o structură chimică care a fost modificată pentru a împiedica produsul să se râncezească și pentru a le mări durata de valabilitate.

Institutul de Sănătate Publică din Harvard notează că grăsimile trans promovează supraactivitatea și inflamația sistemului imunitar și sunt legate de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet, printre alte boli cronice. Pe lângă faptul că sunt extrase chimic din sursa lor, substanțele chimice sunt folosite și pentru a masca mirosul și pentru a schimba gustul uleiului.

5. Popcorn la cuptor cu microunde

popcorn

Aceste pungi sunt căptușite cu perfluoroalchili, acid perfluorooctanoic (PFOA) și perfluorooctan sulfonat (PFOS) pentru a preveni uleiul să se înmoaie prin ambalaj. Când sunt încălzite, aceste substanțe chimice se scurge în floricele; atunci când sunt ingerate, apar ca fiind contaminanți ai sângelui.

PFOA a fost asociat cu tumori în organele animale (ficat, pancreas, testicule și glande mamare la șobolani) și creșteri ale cancerului de prostată la lucrătorii din plantele PFOA.

Urmăriți acest videoclip pentru a afla cum să faceți floricele de la zero,  fără microunde!:

 

7. Fructe și legume neorganice

fructe legume bio

Culturile cultivate în mod convențional sunt cultivate cu pesticide, erbicide și semințe OMG; pesticidele, în special, au fost asociate cu un risc crescut de cancer. Pentru a afla mai multe despre pericolele consumului de alimente cultivate în mod convențional, citiți „Ghidul cumpărătorilor pentru pesticide din produse” din 2015 al EWG.

8. Alimentele procesate

alimente procesate

Carnea procesată are tendința de a avea un conținut ridicat de nitriți și nitrați, conservanți care, în cantități mari, pot crește riscul de cancer de stomac și alte tipuri de cancer. Alimentele procesate sunt, de asemenea, pline de obicei de făini albe, zaharuri, uleiuri, culori, arome și alte ingrediente nesănătoase.

9. Zaharul rafinat

zahar rafinat

“Albirea” zaharului se face cu dioxid de sulf care este un aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E 220. Dioxidul de sulf este folosit la conservarea unor alimente, in industria vinului, avind si o serie de efecte secundare: datorita efectului sau oxidant poate reduce continutul de vitamine in produse.

Cercetătorii au găsit legături între zahăr și numeroase probleme, precum niveluri nesănătoase de grăsimi din sânge, niveluri scăzute de HDL, risc crescut de boli de inimă, niveluri mai ridicate de trigliceride din sânge, obezitate, supresie imună, artrită și o serie de alte boli.

10. Sucuri și băuturi sportive

aspartam

Există puțină sau deloc valoare nutritivă în consumul de sucuri sau băuturi sportive. Aceste băuturi conțin sirop de porumb bogat în fructoză, zahăr, coloranți, ulei vegetal bromurat (un ignifug) și aspartam, care a fost legat de un risc crescut de cancer.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Sanatate

Tusea este un simptom comun și apare în diferite forme și cauze. De la tusea seacă sau productivă până la tusea acută sau cronică,...

Sanatate

Un implant dentar este un dispozitiv medical folosit pentru a înlocui un dinte lipsă. Acesta este format din trei componente principale: implantul propriu-zis, abutmentul...

Sanatate

Aparatele de fizioterapie pot fi o parte importantă a planului dumneavoastră de recuperare. Dacă aveți o afecțiune care necesită fizioterapie, discutați cu medicul dumneavoastră...

Sanatate

În ultimii ani, Marea Britanie, Suedia și Japonia au reușit să reducă semnificativ numărul fumătorilor prin intermediul unor programe de prevenire, educare și tratament,...

Diete

Obiectivul PMI pentru 2025: 50 la sută din venituri din produse fără fum Philip Morris International (PMI) a anuntat recent un obiectiv ambitios pentru...

Articole recomandate

Sport

Fostul superstar al fotbalului american O.J. Simpson, al cărui proces cu privire la o dublă crimă în 1995 a captivat America înainte de achitare,...

Sport

Fostul fotbalist Joe Thompson a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer pentru a treia oară, scrie sky,com. Fostul mijlocaş de la Rochdale a...

Sport

Chris Hoy, de şase ori campion olimpic la ciclism pe pistă, a declarat că este „optimist, pozitiv şi înconjurat de dragoste” după ce a...

Sport

Atacul asupra unui arbitru de top din Turcia din această săptămână a fost un exemplu al „cancerului” care ameninţă să ucidă fotbalul, a declarat...